Getmjölk

Getostälskare som jag är har jag länge velat prova getmjölk/yogurt & idag hittade jag äntligen getmjölk! Det är nog den godaste mjölken jag någonsin drukit, så himmla god!!! Den liknar mellanmjölk i konsistensen, känns väldigt vit i färgen och har lite av den karakteristiska smaken getost har, jag rekommenderar att alla som gillar getost provar den (& alla andra egentligen), den är helt underbar.
Hittade getmjölken på Alfo Gross men skulle tro att den går och hitta i dom flesta öst- & västerlänska butiker. Märket var ´z bregov & mjölken kallas "kozje mlijeko".
Är det någon som har några tips om var jag skulle kunna hitta yogurt gjord på getmjölk?

Keso & ägg


Känner att jag är lite dålig med min variation när det gäller frukost, finns så mycket gott att man lätt fastnar vid det men imorse fixade jag ihop något annorlunda. Det blev ett kokt ägg med keso, paprika, groddar, lite blandade frön & örtsalt + knäckemacka med sallad,ost & gurka.




Ber om ursäkt för den tradiga bilden, laddaren till min nikon är trasig & för någon konstig anledning kan jag inte redigera bilderna... men det var i allafall väldigt gott fast det kanske inte riktigt ser ut som det på bilden.


Gott med gröt

Gröt är nog en av dom bästa grejerna man kan äta till frukost, sjukt nyttigt, mättande & gott! Idag blev det havregrynsgröt med äpple, kanel, hasselnötter & lite honung. En kombination som helt enkelt inte kan bli fel!



Havregrynsgröt med äpple(1port):
1/2 dl havregryn
1 dl vatten
1/2 äpple
4 hasselnötter
kanel & honung

Koka gröten, tärna äpplet, hacka nötterna & toppa med kanel & honung.


Äggsuffle

Imorse provade jag att göra äggsuffle, blev en lätt & god frukost!



Äggsuffle (1pers):
1ägg
2tsk fruktsocker
1dl värmda mosade hallon
valnötter

Vispa äggulan med 1 tsk fruktsocker tills det bildar band, vispa sedan äggvitan tills det blivit ett hårt skum, tillsätt 1 tsk fruktsocker & vispa i ca 30 sekunder till en lätt maräng. Vänd försiktigt ner "marängen" i ägguleblandningen. Smaksätt eventuellt med lite vanilj eller kanel. Smält lite smör på en stekpanna och grädda sufflen över svag värme tills kanterna börjar pösa upp. Tillsätt fyllningen, vik ihop & servera!


Shiitake pastej

Har varit sugen på pastej ett tag nu & blev överlycklig när jag hittade ett vegetariskt alternativ för någon vecka sen i en Life butik. Var lite skeptisk när jag köpte den för man vet ju aldrig riktigt vad man ska vänta sig men det var faktiskt väldigt gott, dock ganska speciell & stark svamp smak. Väldigt mjuk & len konsistens, perfekt att bre på mackan.

Ekologiskt Godis

Kunde inte motstå frestelsen & köpte en påse ekorrens ekologiska godis (klassisk blandning), det var gotteligott! Trevlig blandning, starka smaker & trevlig konsistens, ett godis man kan äta med lite bättre samvete utan konstgjorda färg- & smakämnen.

RSS 2.0